Oktober 2014 | Nieuwsbrief nr. 2

Quercus op de Dag van de Openbare Ruimte

Op woensdag 8 oktober van 10.00u - 18.00u en donderdag 9 oktober van 10.00u - 17.00u vindt de jaarlijkse vakbeurs ´Dag van de Openbare Ruimte´  in de Expo te Houten plaats. Ook Quercus Boomverzorging is daar wederom vertegenwoordigd. U kunt ons vinden in stand no. 3.060 (Hal 3)  waar wij een stand delen met onze zusterbedrijven Krinkels BV en Sight Landscaping. Hier staan wij klaar om u van informatie te voorzien en al uw vragen over boomverzorging en advisering te beantwoorden.

De beurs is gratis te bezoeken wanneer u zich vooraf registreert via deze website . Door te registreren kunt u tevens gratis lezingen bijwonen en gebruik maken van de pendeldienst.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op 8 of 9 oktober.

Quercus lost het (met) Prima op!

Om aan de wens van onze klanten te kunnen blijven voldoen zijn goed opgeleide en enthousiaste mensen nodig. Zo kunnen we kwaliteit blijven leveren op het gebied van bomen, daarin is Quercus immers gespecialiseerd!

Met bevlogenheid alleen kom je er niet, ook onderwijs is nodig. Hoe creëren we gedegen kennis en begrip voor de bomen en hun omgeving en zijn we bewust van de veiligheidsaspecten die ons vak met zich meebrengt?

Het opleiden van vakkrachten is een lastig aspect in een maatschappij waar continuïteit in opdrachten moeilijk is en
overheden met bezuinigingsvraagstukken kampen.


Het is druk bij Quercus en het wordt steeds drukker. Onze klanten blijven ons vinden en daar zijn we dankbaar voor. Vanzelfsprekend willen we graag iedereen blijven voorzien van onze specialismen. Om deze reden is Quercus samen met Prima Personeel - vestiging Groningen - een samenwerking aangegaan. Uitvoerder Heerko Kloosterhuis legt uit:
“Het is een spannende tijd waarin we ons bevinden; ieder jaar na de bouwvak komen de aanvragen binnen en ieder jaar mogen we stevig aan de bak, geweldig is dat! Vervolgens krijgen we het in het voorjaar dan een stuk rustiger. Dit is niet nieuw maar al jaren een tendens waar de gehele branche mee te maken heeft. Dit is voor wat betreft de personeelsbezetting steeds weer een uitdaging.”

“We zijn in het kader van het inhuren van vakkrachten blij dat we in Prima Personeel een ervaren partner hebben gevonden. Prima Personeel detacheert een BBL leerling in onze drukke maanden, de ETW-ers en ETT-er van Quercus begeleiden hem in de praktijk naar een hoger niveau en ondertussen regelt Prima Personeel dat hij aan het Helicon in Apeldoorn de opleiding tot European Treeworker volgt. In de zomermaanden zal de BBL-er hovenierswerk doen, Prima Personeel regelt dit. Ik ben erg enthousiast over deze constructie. Op deze manier gaan we vakinhoudelijk invulling geven op een sociale en toekomstgerichte manier waarin we onze klanten blijvend kunnen bedienen van de kwaliteiten die ze van ons personeel gewend zijn!”.

Met deze Prima samenwerking zijn wij op een inventieve manier in staat om goed opgeleide vakkrachten in te blijven inzetten.

Quercus behaalt het certificaat ‘Erkend Iepenaannemer’

Per 1 september beschikt Quercus boomverzorging over het certificaat ‘Erkend Iepenaannemer’.

Om dit te bereiken hebben wij alle stadia van de toelatingsprocedure doorlopen. Na het schrijven van een Plan van Aanpak en het behalen van een voorlopig certificaat hebben wij in augustus een audit (veldcontrole) ondergaan.  De resultaten van deze controle zijn positief geweest waarmee Quercus nu een definitieve erkenning heeft mogen ontvangen.
Met het behalen van dit certificaat kunnen wij aantonen dat Quercus goed kan omgaan met het saneren van (zieke) iepen en dat wij op een verantwoorde wijze stam en takhout onschadelijk maken.
Met het behalen van dit certificaat hebben wij vanaf nu de mogelijkheid om u volledig van dienst te zijn bij de zieke iepenbestrijding; advies, inventarisatie en verwijdering in één hand.

Mocht u interesse hebben in de verwijderingsmethode die Quercus toepast, neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 0592-261171 of e-mail info@quercusboomverzorging.nl

QUERCUS BOOMVERZORGING BV
Quercus is een toonaangevend boomverzorgingsbedrijf met vestigingen in Zuidwolde (Dr) en Zoeterwoude. Ons bedrijf bestaat uit een team van betrokken vakmensen die in het bezit zijn van het certificaat European Treeworker. Onze ruime kennis en ervaring op het gebied van bomen vertaalt zich in heldere objectieve rapportages en praktische adviezen. Quercus is ISO, VCA en GROENKEUR gecertificeerd, Erkend Iepenaannemer en tevens lid van de Nederlandse Vereniging van Boomverzorgingsbedrijven (NVB) en de Kring van Praktiserende Boomverzorgers (KPB).

Vestiging Eelde
Burg. J.G. Legroweg 116
9761 TD Eelde
Tel. 0592-261171

Vestiging Harderwijk
Bezoekadres:
Fokko Kortlanglaan 137
3845 LC Harderwijk

Vestiging Zoeterwoude
Bezoekadres:
Energieweg 13
2382 NB Zoeterwoude

Vestiging Eindhoven
Bezoekadres:
Hoppenkuil 5
5626 DD Eindhoven

info@quercusboomverzorging.nl | www.quercusboomverzorging.nl

Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van de nieuwsbrief, kunt u dit aangeven door een email te sturen naar info@quercusboomverzorging.nl, met als onderwerp ”afmelding nieuwsbrief”. U zult dan worden verwijderd uit het mailingbestand.